SOSYAL ETKİNLİKLER VE TOPLULUKLAR

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ BAHAR ŞENLİKLERİ

SOSYAL HİZMET ÖĞRENCİLERİNDEN GÖNÜLLÜ PROJELER

İstanbul Kent Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet bölümü 2'nci sınıf öğrencileri ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmayı hedefledi. 19 öğrenci Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet dersi kapsamında 6 farklı projede yer aldı.

Üzerinde çalışmak istedikleri alanlar hakkında araştırma yaptıktan sonra ilgili sivil toplum kuruluşuna (STK) ulaşan öğrenciler, çeşitli projelerde görev alarak zor durumdaki insanlara ulaşmayı amaçladı. Öğrenciler bu kapsamda ‘Hapishanelerde İfade Özgürlüğü’, ‘Okuyan Bir Gelecek Projesi’, ‘Ritmin Gücü Projesi’, ‘Sesli Kütüphane Projesi’, ‘Gezmeden Öğrenelim Projesi’ ve ‘Vali Projesi’nde yer alarak toplum yararına gönüllü faaliyetlerde bulundular.

#1000GÜNETKİSİ PROJESİ BAŞLADI !

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik ile Çocuk Gelişimi Bölümleri tarafından düzenlenen ve bilimsel araştırmaları 1 yıl sürecek olan #1000GÜNETKİSİ projesi başladı.

Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu önderliğinde; Dr. Öğr. Üyesi Gizem Köse, Öğr. Gör. Eftal Geçgil Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Aynur Aydoğan tarafından başlatılan proje ile "yaşamın başlangıcındaki koşulların

genç erişkinliğe yansıması" ele alınacak. 1 yıl boyunca sürecek olan araştırmaya tüm öğrencilerimiz katılabilir.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimiz; çocuk istismarlarına karşı Cihangir’de el broşürleri dağıtarak bilgilendirmede bulundular.

CEYHUN YILMAZ SÖYLEŞİSİ

Kariyer ve Gelişim Merkezi Direktörlüğünce düzenlenen etkinlikte ünlü komedyen, oyuncu, radyo ve televizyon programcıs Ceyhun Yılmaz “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz?” sunumuyla konuğumuz oldu.

TEGV’Lİ ÇOCUKLARA ZİYARET

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden okulumuz öğrencileri 23 Nisan’da TEGV’i ziyaret ederek, çocuklarla birlikte eğlenceli vakit geçirerek onlara destek oldular.

“BEN, KADIN!” FOTOĞRAF SERGİSİ

İstanbul Kent Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Kulübü öğrencileri desteği ile Yrd. Doç. Dr. Duygu Aydın ASLANER koordinatörlüğünde “Ben, Kadın!” fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

DOWN SENDROMLU DOSTLARIMIZA ZİYARET

İstanbul Kent Üniversitesi SosyoKent kulübü, Tebessüm Kahvesine giderek Down Sendromlu dostlarımızı ziyaret etti.